Thee in verschillende theezakjes

Losse Thee

Steeds meer mensen stappen van theezakjes over op losse thee. Hoewel de theebladeren allemaal afkomstig zijn van dezelfde plant, zit er veel verschil tussen theeën. Losse thee bevat vaak grovere blaadjes, waardoor de smaakmakende oliën beter bewaard zijn gebleven. In een theezeef is er voor de thee meer ruimte om de aroma aan het water af te geven.

Net als wijn komt thee van één soort plant, camellia sinensis, en zijn er toch verschillende soorten smaken te creëren. Door het toevoegen van kruiden, vruchten en specerijen wordt de keuze alleen maar groter!
Thee drinkt met steeds vaker bij het eten, als vervanging van wijn. Een richtlijn hierbij is dat gerechten waarbij je witte wijn drinkt, lichtere theeën zoals groene thee goed passen. Zwarte thee past net als rode wijn bij gerechten met volle smaken.

Ons assortiment is ondertussen uitgegroeid tot ruim 60 theesoorten. Van een pittige “Kistje van de Keizer” tot een zoete “Zeevaarders Melange”. Zo hebben we voor ieder moment een bijpassende thee.
U kunt de thee bij ons in de lunchroom komen proeven, bijvoorbeeld tijdens een high tea. Of creëer in de winkel of online u eigen theeproeverij, voor uzelf of als kado. U kunt ook een theepakket samenstellen of kies een theezakje van uw favoriete thee.