Routes

De omgeving

In de omgeving van De Wilgensprong zijn verschillende routes. U kunt tijdens een wandeling of fietstocht genieten van de prachtige uiterwaarden en landweggetjes. Er zijn een aantal wandel- en fietsroutes die langs De Wilgensprong komen. U kunt ook de auto of fiets bij De Wilgensprong neerzetten en na een kopje koffie of thee gaan wandeling of fietsen in de omgeving.

‘Het gat” rond

Het wiel naast De Wilgensprong heeft hier in de buurt verschillende bijnamen, waaronder ‘het gat’.  Vandaar de naam ‘het gat’ rond voor het rondje van 3,5 km langs de dijk richting Schoonhoven. Vanaf De Wilgensprong kunt u over de Lekdijk richting Schoonhoven lopen en dan via de Tiendweg weer terug.

Een rondje ‘Koekoek’

De Koekoek is een gemaal in Willige Langerak. Een rondje ‘Koekoek’ is ongeveer 10 km, deels over onverharde landweg. U gaat bij De Wilgensprong over de Tiendweg richting Lopik. Dit is een prachtige landweg met veeroosters en ooievaarsnesten. Halverwege kunt u omhoog de Lekdijk op. Om via de Lekdijk weer terug te gaan naar De Wilgensprong.

De Waal

Uiterwaarden

Buitendijks liggen langs de Lekdijk prachtige uiterwaarden. Waar staatsbosbeheer verschillende mogelijkheden heeft gecreëerd om rond te lopen. 

De Bol
‘De Bol’ is een natuurgebied waar u kunt wandelen langs het water van de Lek en over de uiterwaard.
Wel moet u opletten op eb en vloed.

Routes

In onze winkel zijn verschillende folder te verkrijgen over de omgeving.

Er lopen ook verschillende wandel- en fietsroutes langs De Wilgensprong, zoals de Willige-Langerak route en de Lopikerwaard Westroute. De Wilgensprong ligt tussen knooppunt 10 en 87, waarmee u bij de ANWB Fietsknooppuntenplanner een route kunt uitstippelen.
Hieronder staan verschillende routes en websites waar routes op staan weergegeven.

Wandelroutes

Routes

Willige-Langerak route

Een mooie wandelroute door ons buurtschap.

Read More

Lopiker struin route

Een echte struinwandeling van 17,9km door Lopik.

Read More

De Bol

Natuurgebied langs de lek

Read More

De Zilverwandeling

Een mooie wandelroute door de omgeving van Willige-Langerak en Schoonhoven.

Read More
Lopik

Een gemeente met 9 kernen die zeer divers zijn. U kunt hier prachtig doorheen fietsen. De Wilgensprong ligt in de kern Willige Langerak.

 
Schoonhoven 

De Wilgensprong ligt naast het historische stadje Schoonhoven, u kunt de auto of fiets bij De Wilgensprong neerzetten. Beginnen met een kopje koffie of thee bij ons en dan wandelen of op de fiets naar Schoonhoven toe, ongeveer 3 km.
Is zeker de moeite waard.

Fietsroutes

Safari route

Een route van 30km dwars door de stoere polders van Lopik.

Read More

Rivierenroute

Langs de Lek is veel te beleven en ontdekken.

Read More

Lopikerwaard Westroute

U fietst langs de Lek, Hollandse IJssel en Vlist.

Read More