Omgeving

30f92bce-8234-4f7e-8e88-c440d689315d
De Wilgensprong ligt in het Groene Hart. De omgeving wordt bepaald door weilanden, sloten, knotwilgen en vooral de rivier De Lek. Met z’n mooie uiterwaarden en rietkragen.
Al fietsend over de Lekdijk geniet u van de Lek, boerderijen en uiterwaarden. De Wilgensprong biedt een picknick aan die geïnspireerd is door de geschiedenis over de Hollandse Waterlinie.

Als u wilt wandelen kunt u ‘Het Gat’ rondlopen. De auto of fiets bij De Wilgensprong neerzetten en dan via de Lekdijk richting Schoonhoven, via de Tiendweg weer terug naar De Wilgensprong. Ongeveer 5 km.
De Wilgensprong ligt naast het historische stadje Schoonhoven, u kunt de auto of fiets bij De Wilgensprong neerzetten. Beginnen met een kopje koffie of thee bij ons en dan wandelen of op de fiets naar Schoonhoven toe, ongeveer 3 km. Is zeker de moeite waard.

Een rondje ‘Koekoek’ is ook mogelijk. U begint dan bij De Wilgensprong, Volg de Tiendweg richting Lopik, dit is een prachtige landweg. halverwege kunt u omhoog de Lekdijk op. En weer terug lopen naar De Wilgensprong. Ongeveer 10 km.
‘De Bol’ is een natuurgebied waar u kunt wandelen langs het water van de Lek en over de uiterwaard. Wel moet u opletten op eb en vloed.

Er lopen ook verschillende wandelroutes langs De Wilgensprong die te vinden zijn op het internet. Zoals de Willige-Langerak route, Lopikerwaard route en de Cabauw route. Een bezoek aan ons is ook goed te combineren met een bezoek aan Natuurmuseum De Wielewaal in Willige-Langerak en ijsboerderij Luciano langs de Lek.

Wilt u wat langer in onze omgeving verblijven dan kunt u bij bed & breakfast Huize Binnendijks, Boederij Kromwijk Hooiberghutten of Boern Logies “Lekker Buiten” terecht.
Wilt u liever kamperen? Op camping De Wilgenwei of op Camping de Uiterwaard is dit mogelijk.

In de kadowinkel is een folderrek, waar foldermateriaal te verkrijgen is over de omgeving.