Olijfolie

Azijn & Olijfolie

In onze zoektocht naar nieuwe producten, ontdekte wij heerlijke azijn & olijfolie gevonden. Wij verkochten al olijfolie uit Sicilië en waren op zoek naar meer soorten goede olijfolie. Toen we bij een leverancier gingen proeven, werd ons aangeraden ook de fruitazijn te proberen. We waren meteen verkocht! De pure smaak van het fruit geeft een verrassende beleving.

Azijn

Onze azijn is gemaakt van vers fruit en er zijn geen extra suikers aan toegevoegd. Het fruit wordt door de azijnbacteriën omgezet in azijn. Wat dacht je van mandarijn azijn of Vijgen-dadel azijn?

Wijnazijn is bij veel mensen bekend voor in de keuken. Onze wijnazijn is van druivensap die bestaat uit één of twee druivensoorten. Dit geeft de wijnazijn een mooie specifieke smaak. Waar goedkope wijnazijn vaak gemaakt is van wijn van verschillende rassen die minder zijn van smaak. Toevoegen van speciale wijngist zorgt ervoor dat er wijnazijn ontstaat. Na de gisting gaat de wijnazijn voor rijping in houten vaten.

Een speciale wijnazijn is balsamico. Een rode wijnazijn die voornamelijk gemaakt is van Trebbiano of Lambrusco druiven. Het vrij laat oogsten van de druiven, geeft een hoog suikergehalte. Rijpen van de balsamico gebeurd in houten vaten van verschillende maten en soorten hout. Elk jaar gaat de balsamico in een kleiner vaatje met oudere balsamico voor een nog sterkere smaak.
Wij hebben ook balsamico waar extra ingrediënt aan toe is gevoegd, zoals de maple balsamico. Balsamico met Ahornsiroop van de esdoorn.

Olijfolie

Onze olijfolie is extra vergine olijfolie, de hoogste kwaliteit olijfolie. De verschillen tussen olijfolies ontstaan door het ras, ligging boomgaard en het productieproces. Onze olijfolie komt meestal van één ras, die van origine in de streek voorkomt. Zo is onze olijfolie uit Spanje van de bekende Arbequina olijven en uit Kreta van de Kalamata olijven. Onze olijfolie uit de omgeving van Rome is biologisch geproduceerd net als die uit Sicilië. De Siciliaanse Olijfolie heeft ook net als de Douro olijfolie het DOP keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de olijven uit de streek komen en ook het productieproces hier plaats vindt.
Ook hebben wij olijfolie waar een extra ingrediënt aan toe is gevoegd, infuus olijfolie. Zoals de truffel olijfolie van witte truffel.

Doordat onze leveranciers rechtstreeks bij de olijfolieboeren inkopen, kunnen wij dit ook van andere olijfolie zeggen.

Toepassingen

Azijn en olijfolie zijn op veel verschillende manieren te gebruiken bij het eten. De rijke smaak maak het zeer geschikt als brooddip of in een salade. Maar er kan ook goed mee gekookt worden.

Op onze menukaart staan verschillende gerechten waarin wij de Azijn en Olijfolie hebben verwerkt.

Tip: Leuk om cadeau te geven in bijvoorbeeld een pakketje. Zo past de vijgen-dadelazijn mooi bij onze biologische thee met vijgen. Of de combinatie van frambozen azijn met olijfolie uit Kreta.